Uppgifter: Tesla arbetar på större uppdatering till Tesla Model 3

Pressbild: Tesla

Sedan de första leveranserna av Tesla Model 3 sommaren 2017 har modellen rent visuellt endast genomgått en större interiör uppdatering och några mindre exteriöra uppdateringar som borttagandet av kromlister.

Nu kommer de första uppgifterna om att något större kan vara på gång. Enligt Reuters bekräftar fyra personer väl insatta i Teslas produktion att man startat ett projekt för att sänka produktionskostnaderna och öka attraktionskraften av Model 3.

Projektet har fått arbetsnamnet Highland och ska vara klart till hösten 2023. En av uppgifterna är att minska antalet komponenter och komplexiteten i interiören på Model 3. Samtidigt ska man ”fokusera på funktioner som Tesla-köpare värdesätter”.

Enligt källorna kan projektet också inkludera förändringar till exteriören på Model 3 och förbättringar till drivlinans prestanda. Resultatet av projekten ska enligt källorna sättas i produktion under tredje kvartalet av 2023.

Gamla (2017-2020) och nya (2021-) interiören i Tesla Model 3.

Även om Model 3 visserligen bara fått några få visuella uppdateringar så har Model 3 fått mer nytt ”under ytan”. Bland annat ljudisolerade sidorutor, elektrisk baklucka, rattvärme, värmepump, värme i vindrutetorkarna och borttagande av parkeringssensorer (som ersätts av kameror) för att nämna några ändringar. Dessutom har Tesla också gjort större ändringar i konstruktionen genom att gjuta bilen i större delar vilket minskar antalet enskilda delar i konstruktionen.

Viktigt med synbara ändringar

Fram till idag har Tesla endast gjort små och subtila ändringar på Model 3. Kim Ed som är trendanalytiker på AutoPacific Group menar att kunder tenderar att lägga mer fokus på visuella ändringar som man kan se.

– Konsumenter tenderar att likställa visuella förändringar med nyheter. Tesla vet att det nu är dags för visuellt påtagliga förändringar, säger Kim Ed.

– Kommande förändringarna som potentiella kunder kan se och känna kommer att vara mycket viktiga för att säkerställa att elbilskunderna fortfarande tänker på Tesla. Det eftersom marknaden nu börjar översvämmas med verkliga realistiska alternativ till Tesla, avslutar Kim Ed.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.