Volkswagen Tiguan kan bli aktuell som elbil – VW bygger vidare på MEB-plattformen

I somras tillträdde Thomas Schäfer som ny chef för Volkswagen. Enligt lokaltidningen Frankfurt Allgemeine ska en av hans första frågor varit: ”Var är den helt eldrivna Volkswagen Tiguan?”

Rapporten som tidningen refererar till avslöjar att Volkswagen planerar att stöka om rejält i sin strategi kring elbilar. Enligt uppgifterna ska man bland annat investera miljarder i att vidareutveckla MEB-plattformen som bland annat ligger till grund för Volkswagen ID.3 och Volkswagen ID.4.

Det innebär att plattformen får en förlängd livslängd, och att Volkswagen möjligtvis skjuter på andra planerade plattformar. Det som ska ha fått ledningen att börja tänka om är det stora försprånget som konkurrenterna Hyundai och Kia skapat.

Bland nya modeller som kan bygga på den vidareutvecklade MEB-plattformen ”MEB Evo” verkar en Volkswagen Tiguan kunna ingå. En helt eldriven Tiguan kan bli verklighet till 2026. Den skulle få en räckvidd på upp till 700 kilometer och erbjuda snabbladdning med hastigheter runt 175 till 200 kW.

Nyligen berättade Schäfer att han inte heller var beredd att skrota Volkswagens ikoniska modelnamn, då nämnde han bland annat Golf. En elbil med namnet ID. Golf skulle kunna vara realistiskt. Kanske kan vi nu också få sen en Volkswagen ID. Tiguan?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.