Turkiska elbilen Togg T10X sålde bättre än väntat

Intresset för den turkiska elbilen Togg T10X är stort i hemlandet. I slutet på mars öppnade Togg intresseanmälan och nu berättar biltillverkaren att man tagit emot 177 467 förbeställningarna.

Intresset för elbilar i Turkiet har varit förhållandevis svagt men under de fyra första timmarna efter att förbokningen öppnade har Togg tagit emot fler beställningar än vad som såldes i landet under hela 2022.

Togg har under året bara planer på att bygga 20 000 exemplar av Togg T10X. Det innebär att man kommer att lotta ut de 20 000 första produktionsplatserna till de intresserade.

Instegsmodellen av Togg T10X blir bakhjulsdriven med en motor som levererar 160 kW (218hk). Man kommer erbjuda den varianten med två val av batteri. Ett litet batteri på 52,4 kWh med en räckvidd på 314 kilometer samt ett större på 88,5 kWh med en räckvidd på 523 kilometer.

Även om Togg har fullt upp med stor efterfrågan på den inhemska marknaden finns det också planer på att lansera i Europa – Sverige inkluderat. Tillverkningen för den europeiska marknaden ska starta nästa år.

– För tillfället fokuserar vi på inrikesleveranser. Men det oöverträffade intresset i Turkiet har lagt grunden för vår planerade introduktion till europeiska exportmarknader under 2024, avslöjar Toggs VD Gürcan Karakas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.