Toyota visar kompakt elbil med lansering i Europa 2024

Idag har Toyota presenterat sin eldrivna framtid för Europa. Genom konceptet Toyota Urban SUV Concept vill den japanska biltillverkaren visa upp en kompakt suv med premiär under första halvan av 2024. Modellen är helt utformad för den europeiska marknaden i åtanke.

Konceptet har enligt Toyota en produktionsnära design och placerar sig i B-segmentet där Toyota idag erbjuder storsäljaren Yaris. Det är det segmentet som Toyota förväntar sig kommer att bli det största bland elbilar i Europa under de kommande åren.

Toyota är sparsamma med detaljerna, men berättar att den kommer att erbjudas både i ett framhjulsdrivet samt ett fyrhjulsdrivet utförande. Lägg där till ett val på två olika batterialternativ. Det för att passa kundernas budgetar eller krav på räckvidd.

Designen ska förmedla en äkta SUV-känsla med en hög sittposition samtidigt som man maximerar de interiöra utrymmena i det kompakta formatet.

Toyota Urban SUV Concept mäter 4300 mm i längd, 1820 mm i bredd och 1620 mm på höjden.

Ytterligare detaljer om modellen kommer Toyota släppa under nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.