Toyota tog hjälp av BYD och visar ny elbil med lansering 2025

Toyota Sport Crossover Concept.

Toyota har idag visat upp två nya koncept på elbilar som ska lanseras i Europa under de två kommande åren. En av modellerna är Sport Crossover Concept med lansering i 2025.

Modellen får ett aerodynamiskt utseende med en sluttande taklinje som ska föra tankarna till en fastback. Det här är elbilen ska locka förstagångsköpare till märket, spår Toyota. Det genom att placera sig som märkets designikon bland elbilar.

Genom Sport Crossover vill Toyota erbjuda maximalt med komfort i kombination med det praktiska. Den har plats för fem personer, ett stort rymligt bagageutrymme och generöst med benutrymme i baksätet.

Toyota Sport Crossover Concept.

Toyota avslöjar inga detaljer om plattformen eller de övriga tekniska specifikationerna. Modellen har dock tagits fram i nära samarbete med kinesiska biltillverkaren BYD avslöjar Toyota. Under utvecklingen av modellen har man både haft den europeiska och kinesiska marknaden i åtanke.

Toyota Sport Crossover blir spetsig.

Vid sidan av Sport Crossover visade Toyota idag också upp den kompaktare modellen Urban SUV med lansering redan nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.