Fiat Panda EV ska tillverkas i Europa – visas under 2024

Koncept på elbil från Fiat.

De europeiska bilmärkena som ingår i Stellantis-koncernen ska med start från och med nästa år börja pytsa ut mindre elbilar med ett riktpris på under 25 000 euro (280 000 kronor). En av dessa är Citroën e-C3 med ett riktpris på 23 300 euro.

Fler modeller är på gång. Och det italienska märket Fiat som kanske blivit en ikon får små elbilar genom Fiat 500e ska också lansera sin motsvarighet. Det gör man genom att introducera Fiat Panda som en elbil.

Detaljerna om modellen är fortfarande sparsamma, men förväntningen är specifikationer som motsvarar Citroënen. Det skulle innebära en basmodell med en motor på 83 kW (113 hk), ett batteri på 44 kWh och en räckvidd på upp till 320 kilometer.

Fiat Panda som elbil ska ha premiär i mitten av 2024. För Stellantis är det viktigt att hålla produktionen av även billigare modeller inom Europa. I ett möte mellan Italiens och Serbiens presidenter har det nu framkommit var Fiat ska tillverka den lilla elbilen.

Enligt uppgifterna kommer produktionen att ske i Kragujevac, Serbien, ska landets president Aleksandar Vucic ha sagt. Något som han spår kommer stärka handeln mellan landet och Italien. Stellantis har under de senaste åren investerat stort i landet med produktion av flera viktiga bilmodeller.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.