Toyota bZ4X uppdaterad och prissänkt med 40 000 kronor

Toyota uppdaterar nu sin elbil Toyota bZ4X med en rad förbättringar som ska göra den effektivare, säkrare och mer bekväm. Samtidigt passar Toyota på att sänka priset.

Ett nytt effektivare värmehanteringssystem inkluderande en ny värmeväxlare som ger snabbare batteriuppvärmning i samband med laddningen. Det lovar Toyota ska ge en märkbart sänkt laddningstiden från intervallet 10 till 80 procent, främst vid kalla temperaturer och under nollstrecket. Toyota anger dock inget specifik tidsförbättring.

Toyota har också kompletterat klimatanläggningen med infravärme för att värma upp kupén och dess passagerare. Riktade element med infravärme placerade i knähöjd framför föraren och främre passageraren, under rattstången och den nedre instrumentpanelen. Det ska ge en behagligare och snabbare värme direkt från start, skriver Toyota.

Toyota introducerar också ett nytt system med en dödavinkel-monitor och radar som kan upptäcka om det finns en risk för en kollision när ett fordon närmar sig hastigt bakifrån. I ett sådant fall kan bilen automatiskt aktivera den bakre varningsblinkersen för att varna den påträngande föraren.

Med uppdateringen introducerar Toyota också möjligheten att använda mobiltelefonen som en digital nyckel. Den digitala nyckeln är kompatibel med Apple- och Android-telefoner. En användare kan då låsa upp och starta bilen så länge dennes mobiltelefonen finns i närheten. Det är också möjligt att konfigurera upp till fem användare som alla får varsin förarprofil.

I samband med uppdateringen har Toyota också sänkt priserna. Bakhjulsdrivna bZ4X startar nu på 549 900 kronor vilket innebär en prissänkning med 30 000 kronor. Fyrhjulsdrivna bZ4X har sänkts med 40 000 kronor till 569 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.