Tesla Model 3 och Model Y får lägre pris i Kina

Tesla Model 3 i Shanghai.

För ett år sedan tog Tesla världen med storm genom omfattande prissänkningar på sina bilar. Det hela föranleddes av prissänkningar i Kina som är en otroligt pressad marknad med många aktörer som vill sälja elbilar.

Sedan dess har priserna justerats flera gånger under året i båda riktningarna. Men nu påpekar kinesiska medier att det finns en tydlig trend som pekar på priser som är lägre än tidigare. Upp till sex procent lägre priser har noterats.

I den senaste prissänkningen sjunk priset med 23 000 kronor för Model 3 och 11 000 kronor för Model Y. En Tesla Model 3 kostar nu motsvarande 355 000 kronor i Kina och en Model Y startar på 374 000 kronor.

– Kör en ny bil på det nya året, den nya bilen har ett nytt pris. Från och med nu är priset på Tesla Model 3/Y sänkt. Uppdaterade Model 3 kan du köra hem från 245 900 yuan och den vidareutvecklade Model Y kan du äga från 258 900 yuan, skriver Tesla på Weibo.

Tesla Model Y i Kina har fått en ny inredning.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.