Hyundai Ioniq 5N blir ännu tuffare – visar en ny era med optimerade elbilar

Hyundai har i samband med Tokyo Auto Show visat upp en ny värstingmodell av sin värstingmodell Hyundai Ioniq 5N. Konceptmodellen Ioniq 5N NPX1 ger en föraning av en rad tillbehör och förbättringar från N Performance Parts som kommer att vara tillgängliga för köp inom en snar framtid, skriver Hyundai.

Konceptmodellen ”NPX1” visar bland annat upp en främre splitter i kolfiber, sidokjolar, bakre diffusor, bakre vingspoiler, lätta hybridhjul i kolfiber, högpresterande bromsbelägg och sänkningsfjädrar. Interiört har konceptmodellens fått en förbättrad klädseln med Alcantara-material och skålade racingstolar.

– 2024 kommer Hyundai Motor Company att ta ett steg framåt som ledare inom nya tillbehör som är lämpliga för den högpresterande elbilseran vilket demonstreras med ’NPX1’-konceptmodellen, säger Joon Park, Vice President för N Brand Management Group.

– Det är inte bara begränsat till nya delar, vi utvecklar också mjukvaruanpassningar som ljud och fordonskalibreringar genom OTA-uppdateringar som kommer att öppna en helt ny kategori av elbilsmodifieringar i en spännande framtid, tillade Joon Park.

Hyundai Ioniq 5 N är värstingvarianten av Ioniq 5 och levererar upp till 478 kW (650 hk) i motoreffekt. Det ska vara tillräckligt för att ta bilen från 0 till 100 km/h på 3,4 sekunder och leverera en toppfart på 260 km/h. Lanseringen är inom kort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.