The Next Ora Cat får en räckvidd på 480 kilometer – spännande design

Förra året kom det nya bilmärket Ora till Sverige. Först ut var en kompakt liten elbil som i Sverige fick namnet Ora 300 Pro – men variationer som Ora Funky Cat har förekommit på andra marknader.

Bakom märket står kinesiska biltillverkaren Great Wall Motors som nu också släpper detaljerna om nästa Ora. Modellen som fortfarande inte har något officiellt namn har under lång tid benämnts under namnet The Next Ora Cat och ibland också under namnet Ora Lightning Cat.

Denna ”nästa Ora” blir betydligt rymligare och mer exklusiv än den mer kompakta Ora 300. Den erbjuder också längre räckvidd och mer prestanda.

Elbilen kommer både med tvåhjulsdrift- och fyrhjulsdrift. Modellen med längst räckvidd ska få upp till 480 kilometer i räckvidd. Fyrhjulsdrivna varianten får två motorer med en totaleffekt på 295 kW (394 hk). Den ska klara 0 till 100 km/h på runt 4,4 sekunder.

Interiören är på många plan lika böljande som exteriören. Runda och mjuka detaljer skapar en ombonad och unik interiör. Bland standardutrustningen finns säten i veganläder och en flerfärgad omgivande stämningsbelysning.

Även baksätet erbjuder en avskalad men ändå unik formgiven utformning. Enhetligt färgade material med kontrasterande fläktutblås, dörrhandtag och lister.

Modellen är planerad för introduktion på den europeiska marknaden i början av 2024. Om det också inkluderar Sverige återstår att se.

Bonusvideo

Undertecknad hade möjlighet att kolla in modellen lite kort i samband med Paris Motor Show förra hösten. Det inslaget kan du se här:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.