Tesla öppnar Supercharger i Åre inför sportlovet – öppen för alla

Lagom till sportloven inviger nu Tesla en ny Supercharger-station i Åre. Stationen är öppen för alla elbilar och kommer underlätta resandet till fjällsemestern. Den nya stationen ligger i Åre By och har sex snabbladdare med en kapacitet på 120 kW.

Sedan tidigare har Tesla flera stationer i regionen som ligger lägligt placera de för resor till Jämtlandsfjällen. Dessa är bland annat Storlien, Ånge, Åsarna, Krokom, Sveg, Dorotea och Sundsvall.

Tesla fortsätter sin expansion och öppnandet av nya snabbladdare. Idag är närmare 80 procent av stationerna öppna för alla elbilister. Det innebär 692 Superchargers på 52 stationer i Sverige (av totalt 890 Superchargers på 69 stationer) är tillgängliga för alla. Det gör det till det största publika snabbladdningsnätverket i Sverige med en kapacitet på över 150 kW.

Tesla Supercharger Åre.

Det genomsnittliga laddpriset för Tesla-ägare och andra elbilister med abonnemang är 5,50 kr per kWh under lågbelastningstiden. Det innebär mellan klockan 20.00 och 16.00 varje dag.

Priserna på Teslas Superchargers kan variera från region till regionen och följer utvecklingen på energimarknaden. Målet är att regelbundet justera priserna för att elbilister ska dra nytta av besparingar när energikostnaderna sjunker.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.