Tesla ger uppdatering om Tesla Cybertruck – leveransevent i kvartal tre

Tesla Cybertruck genomgår vintertester.

Tesla har i samband med sin senaste kvartalsredovisning också gett en uppdatering om Tesla Cybertruck. Förberedelserna för produktionsstarten av Tesla Cybertruck rullar på enligt plan vid Gigafactory i Texas.

– Vi fortsätter att genomföra vår produktplan vilket inkluderar Cybertruck. Cybertruck är fortfarande på väg att gå i produktionen senare i år vid Gigafactory Texas. Dessutom fortsätter vi att göra framsteg på vår nästa generations plattform, skriver Tesla kort i rapporten.

Tesla lyfter fram utmaningarna med att göra elbilar lönsamma. För att lyckas med det behöver man som tillverkare utmana hur man designar och tillverkar bilar från grunden. För Tesla är det fortfarande en viktig kostnadsresa som pågår, och ”den är långt ifrån avslutad”.

En viktig nyckel är att gå över till en 48-voltsarkitektur för fordonselektroniken. Hos Tesla kommer Cybertruck vara den första modellen som ersätter 12-volt med 48-volt. Tesla kommer dessutom fokusera mer på egendesignade styrenheter, billigare, mer skalbara drivenheter och ytterligare innovationer i tillverkningsprocessen med Tesla Cybertruck och andra modeller för att skapa bättre lönsamhet.

Elon Musk sa i samband med kvartalsrapporteringen att Tesla räknar med att hålla ett första leveransevent av de första Cybertruck mot slutet av det tredje kvartalet i år.

Tesla Cybertruck är initialt i sin nuvarande form inte anpassad eller avsedd för den europeiska eller svenska marknaden. När Elon pratade om Cybertruck och Europa för tre år sedan sa han att den antagligen inte skulle bli tillåten i EU.

– Om den inte fungerar på grund av EU-reglerna… kan vi alltid göra en mindre Cybertruck som fungerar för den marknaden i framtiden. Eller om vi kan få några undantag från reglerna, sa Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.