Säljstart för 5-sitsiga Renault Kangoo Family E-Tech

Renault Kangoo har funnits som eldriven transportbil i snart 10 år. Nu kompletterar Renault sortimentet och startar försäljningen av en personlastare i Kangoo-familjen.

Den får det långa namnet Renault Kangoo Family E-Tech Electric och har plats för fem personer och ett bagage som rymmer 850 liter. Fäller man baksätet ökar lastvolymen till 2 500 liter. På kroken är det tillåtet att dra upp till 1500 kilo.

Elbilen har ett batteri på 45 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 285 kilometer (WLTP). Den har en elmotor på 90 kW (125 hk). I ett särskilt Eco-läge är det möjligt att begränsa motoreffekten till 56 kW (76 hk) och toppfarten till 110 km/h (annars 135 km/h). Det ska göra att bilen kan överträffa WLTP-siffrorna.

Snabbladdning är möjlig med upp till 80 kW vilket ska ge 170 nya kilometer på 30 minuter. AC-laddningen är som standard på 22 kW.

Kangoo E-tech Electric är också utrustad med ett luftkonditioneringssystem med två zoner, som drivs av en värmepump som både värmer och kyler kupén. Beroende på val av utrustningsnivå finns också adaptiv farthållare och aktiv filhållnings-assistans.

Priserna för Kangoo Family E-tech Electric startar på 539 400 kronor. Senare under året kommer också en sjusitsig variant.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.