Tesla ger bort en Model 3 – om du kan hacka den

Tesla Model 3

Tesla har arbetat nära ”omvända” hackare i flera år för att ta fram en så säker mjukvara som möjligt i sina bilar. Genom ett buggbelönings-program har man erbjudit de som hittat säkerhetsbrister generösa ersättningar. Förra året höjde man belöningen för att hitta buggar till 15 000 dollar.

I år ställer Tesla upp i hacking-evenemanget Pwn2Own, där företag kan delta och utmana evenemangets besökare att hacka deras produkter. Utmaningen från Tesla är uppdelad i flera segment, med deltävlingar om att hitta säkerhetsbrister i allt från Model 3:s nätverk, infotainmentsystem, till både autopilot och låssystem.

Utöver belöningsbelopp i klasser om hundratusentals kronor har en deltagare också möjlighet att åka ifrån evenemanget i sin egen Tesla Model 3.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.