Svenska priserna klara för nya Hyundai Kona Electric

Nu är de svenska priserna på nya uppdaterade Hyundai Kona Electric som hade premiär i våras klara. Med uppdateringen kommer ett ordentligt uppfräschat utseende, en rymligare interiör och en förbättrad drivlina med mer prestanda och längre räckvidd.

Kona Electric kommer i två utföranden. En Long Range-modell med ett batteri på 65,4 kWh och en räckvidd på 512 kilometer. Den får dessutom en ny vassare motor på 160 kW (217 hk). Priserna för den lägsta utrustningsnivån Essential startar på 514 900 kronor.

Den kompletteras av en Standard Range-modell med ett nytt större batteri på 48,4 kWh och en räckvidd på 377 kilometer. Den får en motor på 115 kW (156 hk). För denna modellen startar priserna på 474 900 kronor.

För den som vill utöka till utrustningsnivån Advanced tillkommer 30 000 kronor. Då ingår extra utrustning som 19-tumshjul, 360-kamera, dödavinkelvarnare med bild i instrumentering, head-up-display, läderklädsel, elmanövrerade säten och autobroms vid backning för att nämna några få tillskott.

Modernare och rymligare interiör i nya Kona Electric.

Utöver de visuella uppdateringarna och den nya drivlinan introducerar Hyundai också V2L-stöd precis som Hyundai erbjuder i IONIQ-serien. Dessutom får Kona också stöd för trådlösa mjukvaruppdateringar.

Modellen tillverkar Hyundai i Tjeckien, och tillverkningen av den nya uppdaterade versionen startade i augusti. Innan slutet på året räknar Hyundai med att tillverka 21 000 bilar vid anläggningen för att sedan nå en årsvolym på 50 000 nästa år.

Den tidigare generationen Hyundai Kona Electric (39 kWh) Essential hade ett baspris på 429 900 kronor, och modellen med det större batteriet (64 kWh) kostade från 469 9000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.