Honda ska lansera Honda Prelude som en sportig elbil

Honda Prelude Concept.

I samband med en presskonferens idag på Japan Mobility Show höll Hondas VD Toshihiro Mibe ett introduktionstal där han berättade mer om märkets ambitioner framåt. Han talade om några av de koncept som Honda visat upp inför mässan. Men en överraskning hade Honda och Toshihiro hållit på.

– Jag har introducerat några av mobilitetsprodukterna som förkroppsligar Hondas drömmar, som representerar dagens och framtidens Honda. Men vi vet att våra kunder förväntar sig en sak till från Honda och det är sportmodeller, sa Toshihiro Mibe.

– På ett informationsevent vi höll förra året om bilelektrifiering pratade jag om framtida sportmodeller. Idag för att avsluta min presentation skulle jag vilja visa er en av dem. Detta är Prelude-koncept, fortsatte Toshihiro Mibe.

Namnet kan låta bekant. Honda Prelude var en sportig tvådörrarsbil som tillverkades mellan 1978 och 2001. När Honda nu växlar upp sina satsningar på elbilar så kommer alltså modellen tillbaka som elbil.

– Honda har alltid varit engagerad i att skapa sportiga fordon. Och ordet ”preludium” betyder en ”introduktion eller föregående föreställning.” Denna modell kommer att bli upptakten till våra framtida modeller som kommer att ärva ”körglädjen” in i den fullfjädrade elektrifierade framtiden och förkroppsligar Hondas oföränderliga sporttänkande, sa Toshihiro Mibe.

– Prelude Concept är en specialsportmodell som kommer att erbjuda en spännande upplevelse som gör att du vill fortsätta för evigt och en extraordinär spänning du aldrig känt förut, avslutade Toshihiro Mibe.

Några ytterligare detaljer om prestanda, eller när Honda kan förverkliga konceptet framkom inte under talet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.