Svenska priserna klara för Cupra Tavascan – säljstart i juni

Cupra presenterar nu de svenska priserna på sin elbil Cupra Tavascan. Denna suv med en sportig och kraftfull design ska föra det spanska varumärket in i en ny era. I juni öppnar Cupra att orderböckerna på den svenska marknaden.

– Varumärkets elektrifieringsresa är dess ostoppbara impuls, något som är kärnan i allt vi gör. År 2030 går Cupra mot att bli ett helt elektrifierat varumärke. Idag lanseras många förnuftiga elbilar på marknaden, men det är inte vad Cupra handlar om, säger Wayne Griffiths, VD för Cupra. 

– 2019 hade vi en vision om att återuppfinna elektrifieringen. Med Cupra Tavascan ville vi visa världen att den inte bara är en elbil som följer förändringen, utan är en elbil som skapar den. Då var det kanske bara en dröm. Men med lanseringen av Cupra Tavascan blir vår dröm verklighet, förklarar Wayne Griffiths.

Två varianter

Cupra Tavascan kommer att erbjudas både med två- och fyrhjulsdrift och är baserad på elbilsplattformen MEB som bland annat sitter i Volkswagen ID.4.

Den bakhjulsdrivna versionen är instegsmodell och är utrustad med en motor på 210 kW (286 hk) och en räckvidd på upp till 565 kilometer från ett batteri på 77 kWh. Snabbladdning är möjlig med upp til 135 kW och att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på strax under halvtimmen. AC-laddning på 11 kW.

Den fyrhjulsdrivna med tillägget VZ i namnet har samma batteri men levererar en räckvidd på upp till 519 kilometer. De dubbla motorerna levererar en totalt motoreffekt på 250 kW (340 hk).

Löften är att Cupra Tavascan ska erbjuda en unik körupplevelse med valbar adaptiv chassireglering, Sport DCC och progressiv styrning.

Digitalisering står också i fokus för Tavascan som är utrustad med ett infotainmentdisplay på 15 tum som standard, ett nytt HMI, display- och manövreringskoncept, trådlös Full-Link samt ett avancerat ljudsystem med 12 högtalare från Sennheiser.

Priserna för bakhjulsdrivna Cupra Tavascan startar på 564 900 kronor. Den fyrhjulsdrivna Tavascan VZ kostar från 654 900 kronor. De första leveranserna beräknas ske efter sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.