Tesla vill få fart på bilförsäljningen i Europa med nya kampanjer

En ansträngd ekonomi med höga räntor gör att det är tuffa tider för bilindustrin just nu. Särskilt påtagligt har det blivit i Tyskland som annars dominerar europeisk bilindustri. Här tillverkar biljättar som Volkswagenkoncernen, BMW och Tesla bilar men ser nu hur försäljningen sjunker.

Just den sistnämnda lägger nu fram ett aggresivt erbjudande på flera marknader för att vända trenden. I Tyskland där man vid årsskiftet slopade landets elbilsbonus inför Tesla nu en egen elbilsbonus på motsvarande 68 000 kronor (6000 euro) på lagerbilar. Det för att kompensera för den uteblivna bonusen. En Tesla Model Y går nu att få för 450 000 kronor i Tyskland.

Även i Sverige lockar Tesla med kampanjer på den tysktillverkade Tesla Model Y. Med räntekampanjer från 0,74 procent erbjuder man branschens billigaste finansiering. I helgen har Tesla också kryddat det erbjudande genom att erbjuda 5000 kilometer gratis snabbladdning för den som tar leverans innan 30 juni. I Sverige kostar Tesla Model Y från 554 170 kronor.

I Nederländerna och Frankrike har man kryddat snabbladdningserbjudandet ännu mer. Där får den som köper en Tesla Model Y hela 20 000 kilometer gratis laddning på Tesla Supercharger. Det medan elbilsnationen Norge får samma 5000 kilometers-erbjudande som i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.