Superlyxiga elbilen Faraday Future 91 är klar – första produktionsprototypen rullar av linan

Kalifornienstationerade startupföretaget Faraday Future har visat upp en första produktionsklara prototyp på kommande elbilen FF 91. Prototypen ska nu genomgå omfattande valideringstester inför serieproduktionen.

Serieproduktionen av den färdiga bilen ska starta efter sommaren med de första leveranserna under hösten. Initialt kommer modellen endast att finnas tillgänglig i USA. På sikt har Faraday Future ambitioner om att expandera globalt.

– FF 91 kommer bli den första ultralyxiga elbilen som når marknaden med en unik förar- och passagerarupplevelse, säger produktionschef Matt Tall.

Faraday Future 91 är utrustad med tre motorer som tillsammans producerar 1050 hästkrafter. 0 till 96 km/h ska den klara på 2,39 sekunder. Räckvidden landar på omkring 480 kilometer enligt amerikanska körcykeln EPA.

Nedan finns en tidig film på när Faraday Future för första gången visade upp FF91. Vi kan se att mycket från prototypen nådde till den produktionsklara modellen. Det mest uppenbara som föll bort var de elektroniska sidospeglerna. Tillkommit har också en ”lidar-bula” placerad på taket gjort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.