Nissan uppdaterar elbilen Leaf för ett mer ”djärvt utseende”

Nissan uppdaterar elbilen Nissan Leaf med uppfräschat utseende med nya färgval, nya fälgar och exteriördetaljer inför det nya modellåret. Den uppdaterade modellen går att beställa nu med första leverans i april.

Nya Leaf får 16- och 17-tums lättmetallfälgar med svarta detaljer som ska signalera sportighet. Nissans uppdaterade logotyp är placerad på fronten, och inramningen har fått ett lyft för att ge ett fräschare och mer djärvt utseende.

Nissan introducerar också två nya färger. Bland annat Universal Blue och Magnetic Blue som också kommer att finnas på den kommande elbilen Nissan Ariya.

Sida vid sida med fjolårets modell är ändringarna små men går ändå att urskilja. Renare kontrastlinjer ger en avskalad känsla.

– Nissan Leaf har med över 577 000 kunder över hela världen, alltid handlat om att göra avancerad teknik och elektrisk körning tillgänglig för alla. Leaf har utformats utifrån familjers behov av att erbjuda sömlös smidig uppkoppling och en effektiv drivlina, säger Arnaud Charpentier, Region Vice President, Product Strategy and Pricing, Nissan AMIEO-regionen.

I övrigt är drivlinan identiska med det tidigare modellåret. Nissan Leaf kommer med två batterialternativ. Det större batteriet erbjuder en räckvidd på upp til 385 kilometer. Priset startar på 362 500 kronor för modellen med det mindre batteriet.

– När elbilarnas popularitet fortsätter att öka, fortsätter Nissan ett spännande kapitel i sin historia om elektrisk mobilitet. Leaf har spelat en nyckelroll i att forma Nissans vision för att stärka mobilitet framåt, eftersom vi använder vår elbilsexpertis för att lansera 23 nya elektrifierade modeller – inklusive 15 elbilar – till år 2030, avslutar Arnaud Charpentier.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.