Stor uppdateringar ska förnya alla Porsche Taycan

75 000 Porsche Taycan har levererats världen över. Succén för den första elbilen från den tyska sportbilstillverkaren har varit ett faktum – och långt över förväntan. Intresset var initialt så stort att Porsche valde att skjuta på lanseringen av kombivarianten Cross Turismo.

Nu väntar dock en större uppdatering. Och det oberoende av när ens Taycan är tillverkad. Med modellåret 2023 kommer en större uppdatering – och det är nu den man kan få del av retroaktivt genom ett verkstadsbesök.

Exakt vad uppdateringen i den specifika elbilen innebär kommer att variera beroende på när den är tillverkad. Ju äldre den är, desto fler förbättringar och innovationer kommer med uppdateringen.

– Denna kampanj kommer låta våra kunder att dra nytta av den kontinuerliga vidareutvecklingen av Taycan. Vi har optimerat modellserien i stort sett i nästan alla avseenden sedan 2019, säger Kevin Giek, vice-VD för modellserien Taycan.

– Efter den här uppdateringen kommer alla som kör en Taycan från början av bilens tillverkning att bli glatt överraskade över hur mycket som har utvecklats på fordonssidan sedan dess, fortsätter Kevin Giek.

Helt kostnadsfri

Uppdateringen är kostnadsfri, och följer i princip samma koncept av mjukvaruuppdateringar som Tesla regelbundet levererar. Porsche uppger att anledningen till att den måste göras på en verkstad är för att den är så stor.

Bland uppdateringen finns förbättringar till drivlina och elmotorerna för sänkt energiförbrukning, värmehanteringssystemet för snabbare laddning och förbättringar till infotainmentsystemet med röststyrning, Spotify och trådlös Android Auto.

Störst skillnad kommer ägare av Porsche Taycan från modellåret 2020 och 2021 att uppleva. I vissa fall kan den ge upp till flera mils längre räckvidd. Uppdateringen kommer också öka möjligheten för att ta emot fler uppdateringar, trådlöst utan verkstadsbesök, i framtiden.

Som en extra bonus erbjuder Porsche också möjligheten till en hårdvaruuppdatering av ombordladdaren till en med en effekt på 22 kW. I Europa inkluderar uppdateringen också stöd för Plug & Charge.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.