Zeekr 009 är en ny eldriven minibuss från Geely

Geelys elbilsmärke Zeekr släppte förra året den sportiga elbilen Zeekr 001. Modellen som ursprungligen är designad av Göteborgsbaserade Lynk & Co går just nu endast att köpa i Kina. Det även om Zeekr har uttalade globala ambitioner.

Idag släppte Zeekr en första teaser på ny spännande modell. Det rör sig om en betydligt större elbil i form av en lyxig minibuss. Minibussen kommer få namnet Zeekr 009 och är baserad på samma flexibla elbilsplattform som sitter i Zeekr 001.

Plattformen som används i de två modellerna är Geely-utvecklade SEA. En plattform som också kommer att sitta i flera framtida modeller från Volvo och Polestar. Zeekr delar inte med sig av några uppgifter om prestanda eller räckvidd på kommande Zeekr 009.

Den mer sportigt utformande 001 erbjuder dock rejält med prestanda från SEA-plattformen. Den fyrhjulsdrivna versionen levererar 400 kW (535 hk) och klarar 0-100km/h på 3,8 sekunder. Snabbladdning är möjlig med upp till 360 kW och att ladda från 10 till 80 procent tar omkring 30 minuter.

Om Zeekrs globala ambitioner även inkluderar Zeekr 009 återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.