Cadillac Celestiq är elbilen som ska ta tillbaka Cadillac till ultralyx

Cadillacs nya elbil ska ta tillbaka det amerikanska bilmärket till sina rötter. Målet är en exklusiv modell med en prisklass i Rolls-Royce- eller Bentley-nivåer. Idag visar Cadillac en utställningsbil som visa visa den exklusiva framtiden.

Utställningsbilen som får namnet Cadillac Celestiq visar en utdragen sedanmodell med uppseendeväckande detaljer, och unika designval. Inspirationen kommer från bilarna under mitten av 1900-talet.

Den färdiga produktionsversionen av Celestiq kommer att bli unik i många bemärkelser. Den kommer nämligen vara handbyggd där alla kan ha unika variationer. Dessutom räknar Cadillac endast med en produktionsvolym om 500 bilar om året.

Cadillac Celestiq ska visa oss några av de material och tekniker som Cadillac vill använda i framtiden. Bland höjdpunkterna lyfter man fram fem avancerade LED-skärmarna, ett smart glastak med variabel transmission och nästa generations förarassistanssystem Ultra Cruise, utvecklat av General-Motors.

Med det smarta glastaket, som innehåller fyra zoner, ska passagerarna själva kunna dimma sin del av glaset individuellt efter eget tycke. De stora skärmarna i bilen sägs vara utformad och placerade på ett vis som inte ska påverka eller distrahera föraren.

Cadillac ger oss idag inga mer detaljer om prestanda eller andra specifikationer. Produktionsstarten kommer man att meddela vid ett senare tillfälle. I samband med det kommer vi få mer detaljer.

I en kort video visar Cadillac lite mer av Celestiq. Den kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.