Porsche Taycan som kombi försenas – försäljningen går för bra

Porsche skjuter på premiären av sin nästa och mer rymliga elbil. Orsaken är att första elbilen Porsche Taycan säljer för bra. Det är nyhetsbyrån Bloomberg som tagit del av uppgifterna från Vd Oliver Blume. Genom att senarelägga premiären minimerar man risken för förseningar för de som beställt en Porsche.

Istället för en premiär i slutet på det här året kommer debuten ske under början av 2021. Porsche har tidigare beskrivit konceptet Mission E Cross Turismo som en crossover, med vissa terränggående egenskaper.

– Förändringen i sig är ingen nackdel för oss, vi har bara optimerat planen och blickar framåt med gott självförtroende, säger Oliver. Efterfrågan har varit väldigt hög under året, och det är efterfrågan i Kina som återhämtat sig snabbt och generat mer intäkter än någon annan europeisk tillverkare under årets första halvår.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.