Mini Countryman blir snart elbil – räckvidd på 450 km

I november startar produktionen av en helt ny generation Mini Countryman. Den blir då helt eldriven. Utöver att bli helt eldriven är den också större än föregångaren.

Nya Countryman E får en total längd på 4429 mm (+13 centimeter från förra generationen) och en höjd på 1613 mm. Mini lovar både mer utrymme och bättre komfort.

Mini kommer att erbjuda eldrivna Countryman i två varianter. En tvåhjulsdriven modell som levererar 191 hästkrafter, och en fyrhjulsdriven variant som erbjuder totalt 313 hästkrafter. Båda modellerna har ett batteri på 64,7 kWh och en räckvidd på runt 450 kilometer.

Utvecklingen har haft ett miljömedvetet fokus. Bland annat är lättmetallfälgarna tillverkade med upp till 70 procent sekundärt aluminium. Ytorna på instrumentbrädor, ratt, innertak, golv och golvmattor är gjorda av återvunnen polyester från PET-flaskor och rester från gamla mattor. De materialvalen minskar CO2-utsläppen längs värdekedjan med upp till 85 procent, skriver Mini.

Produktionen av Mini Countryman E startar som sagt i november. Den kommer tillverkas hos BMW Groups fabrik i tyska Leipzig. De svenska priserna eller när försäljningen startar är inte klara.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.