BMW visar en elektrisk, hållbar och digital framtid med 3-seriekonceptet Dee

BMW har inatt presenterat det mellanstora sedankonceptet BMW i Vision Dee. Dee står för Digital Emotional Experience och målet är att skapa ett starkare band mellan människor och deras bilar framöver.

Presentationen inatt handlade inte om BMWs nya generation av elektriska drivlinor och batterier som är en del av tillverkarens stora projekt Neue Klasse som ska nå produktionsbilar till 2025.

Fokuset inatt på teknikmässan CES var de digitala upplevelserna och där är Dee huvudattraktionen. Målet är att utveckla framtida digitala funktioner som ska gå långt utöver den nivå av röststyrning och förarassistans som vi känner till idag.

BMW visade bland annat upp en ny head-up-display som sträcker sig över hela framrutans bredd. Den ska ge en glimt av vad vi kan förvänta oss av nästa fordonsgeneration.

Interiört ska tekniken också bidra till att minska användningen av resurser genom att ta bort reglage, knappar och skärmar. Allt som är viktigt visas på framrutan och de viktigaste reglagen sitter på ratten. Principen är ”händer på ratten, ögonen på vägen”.

– Med BMW i Vision Dee visar vi upp vad som är möjligt när hårdvara och mjukvara smälter samman. På så sätt kan vi nyttja digitaliseringens fulla potential för att förvandla bilen till en intelligent följeslagare. Detta är framtiden för biltillverkarna. En fusion mellan den virtuella upplevelsen och äkta körglädjen, berättade BMW-chefen Oliver Zipse.

– Samtidigt är BMW i Vision Dee ytterligare ett steg på vägen mot Neue Klasse. Med denna vision ser vi långt in i framtiden och betonar digitaliseringens enorma betydelse för våra kommande produktgenerationer, fortsatte Oliver Zipse.

Framtidens formspråk

Konceptet Dee ska också visa designriktningen för BMWs framtida modeller. Traditionella designelement som BMW:s njurgrill och runda strålkastare har omtolkats.

Samtidigt betonar BMW att man har behållit den klassiska lådformen som kännetecknar BMW 3-serien.

BMW lägger fram tre nyckelord för framtiden: Den är elektrisk, hållbar och digital. Under det kommande året kommer BMW fortsätta ge oss detaljer om det som ska forma Neue Klasse.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.