Ska köra elbilen Nissan Ariya från Nord- till Sydpolen

Nissan med brittiska äventyraren Chris Ramsey bakom ratten ger sig ut på äventyr med Nissan Ariya. Målet är att köra från Nordpolen till Sydpolen. Totalt kommer Ramsey att få köra 2 700 mil.

Resan kommer gå från Arktis i norr, genom Nord-, Central- och Sydamerika innan den forsätter mot Antarktis. Under resan kommer Ramsey och Ariya möta både utmanande terräng och väder.

Resan kommer gå genom allt från från snötäckta glaciärlandskap, branta stigningar i berg till vidsträckta ökendyner. Temperaturerna kommer att variera från -30⁰C till 30⁰C under resan. Både den elektriska drivlinan och Nissans fyrhjulsdrift e-4Force kommer sättas ordentligt på prov.

– Vårt uppdrag är att visa att elfordon kan hantera de tuffaste miljöer – från polernas bittra kyla till Sydamerikas varma och fuktiga djungel, och illustrera att det är spännande att köra samtidigt som man möter de dagliga kraven från förare runt om i världen, säger Chris Ramsey.

Den Ariya som Ramsey kommer att köra kommer genomgå vissa modifikationer. Bland annat kommer den att få en mer robust exteriör som gör den tåligare i extrem terräng. Dessutom får den uppgraderade hjul, däck och stötdämpare.

Planen är att resan ska starta i mars 2023.

Det är inte första gången som Ramsey och Nissan har gett sig ut på äventyr tillsammans. 2017 var Ramsey den första att genomföra det ökända Mongol Rally i en elbil. Resan på 1600 mil genom 13 länder tog 56 dagar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.