Bekräftat: Då startar tillverkningen av Volkswagens eldrivna kombi

Volkswagens kommande eldrivna kombi har väckt stort intresse. Tidigare i maj delade bland annat Volkswagens Sverigechef Sten Forsberg med sig av bilder på konceptbilen ID Space Vizzion.

Det är just detta konceptet som är inspirationen till den kommande kombin. Volkswagen använder numera arbetsnamnen Aero B för den nu mer produktionsnära versionen.

Några officiella bilder på Volkswagen Aero B finns inte. Däremot har Volkswagen i officiella sammanhang beskrivit den som en bil i storlek med Volkswagen Passat.

Volkswagen Aero B kommer både som sedan och kombi. Tillverkningsstarten är bekräftad till nästa år och då är sedanen först ut att rulla av produktionslinan. Kombiversionen kommer året efter det, alltså 2024. Tillverkningen kommer då att ske vid Volkswagens fabrik i tyska Emden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.