Seat leder vägen med elbil för under €20 000 i VW-koncernen

Det var bara ett par veckor sedan som Seat presenterade sitt koncept elbilen el-Born. Nu berättar VW-koncernen att det blir Seat som kommer leda vägen mot den första instegsmodellen för elbilar inom koncernen.

Koncernens uttalade mål om en instegsmodell är att göra en elbil prissatt under €20 000 (~200 000kr). Storleksmässigt blir det en elbil i storlek med Seat Ibiza och Volkswagen Polo, uppger Seats Vd Luca de Meo enligt Autoexpress. Till sitt förfogande har Seat uppåt 300 ingenjörer som arbetar på bilen och en mindre adaption av VW:s elbilsplattform MEB.

Elbilen kommer finnas tillgänglig från 2023. Men redan från 2020 kommer en första elbil från Seat, då baserad på konceptbilen Seat el-Born, som du ser här ovan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.