Seat lanserar elmopeden Seat Mó i Sverige

Eldrivna mopeden Seat Mó 50 tar klivet in på den svenska marknaden. Den är utrustad med en elmotor med en effekt på 4 kW och får ett batteri på 5,6 kWh vilket ska ge upp till 172 kilometers räckvidd på en laddning.

– SEAT MÓ 50 tar elektrifierad urban mobilitet till en ny generation av förare som vill njuta av friheten att röra sig smidigt i staden utan utsläpp och buller. Seat Mó 50 har många likheter med sin kraftfullare syskonmodell Seat Mó 125 men är anpassad för en bredare målgrupp, utan att kompromissa kvalitet, prestanda eller uppkoppling, säger Lucas Casasnovas, chef på Seat Mó.

Seat Mó erbjuder tre olika körlägen, där Eco är det mest effektiva läget. Utöver det finns ett City läge för en mer responsiv körning samt ett sportläge som släpper lös på hela kraften. Då klarar den 0 till 45 km/h på 3,8 sekunder.

Seat Mó kan laddas på två sätt. Antingen med laddsladd när moped står parkerad eller så går batteriet att plocka ut och frakta likt en kabinväska. Batteriet laddas fullt på 6 till 8 timmar från ett vanligt vägguttag.

Under sittsen finns bra förvaring, med plats för två hjälmar.

Mopeden är också uppkopplad och genom mobilappen är är möjligt att spåra fordonets position, övervaka batterinivån och mopedens status. Bland andra finesser nämns två USB-uttag för att exempelvis ladda mobiltelefonen och andra enheter.

Priserna i Sverige startar på 63 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.