Eldrivna Mercedes-Benz eSprinter får räckvidd som imponerar – klarar 475 km i test

I februari är det världspremiär för nya eldrivna Mercedes eSprinter och räckvidden imponerar. Det visar Mercedes första tester. En föreseriebil körde 475 kilometer mellan Stuttgart och München och tillbaka på en laddning.

Mercedes eSprinter kommer erbjudas med tre olika storlekar på batteri. I testbilen satt det största batteriet. Hur stort det batteriet är framkom dock inte, men det går att räkna ut.

När testbilen kom tillbaka till München hade den två mil kvar i räckvidd. Energiförbrukningen låg på 21,9 kWh / 100 km under körningen. Från det kan vi räkna ut att batteriet uppskattningsvis då ligger på strax över 100 kWh.

Mercedes har utvecklat elskåpbilen med fokus på energieffektivitet. Med många konfigurationsalternativ och en hög lastkapacitet i kombination med lång räckvidd beskriver Mercedes den nya eSprinter som en av de mest mångsidiga eldrivna skåpbilarna i världen.

Noga kontroller innan avfärd.

Dagens Mercedes eSprinter har vid blandad körningen en räckvidd på 150 kilometer. Så räckviddsökningen imponerar. Det är omkring här den förra generationens eldrivna skåpbilar historiskt har placerat sig. Nu rullar en ny generation elskåpbilar ut på bredare front från flera tillverkare – där räckvidden är betydligt längre.

Bland annat Ford E-Transit som jag provkörde i våras. Den var då en av de större transportbilarna med längst räckvidd på marknaden: 257 kilometer vid blandad körningen eller strax över 400 kilometer vid stadskörning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.