Så klarar sig elbilen MG Marvel R i krocktesterna: ”Säkerhet handlar om bra ingenjörskonst”

MG fullständigt stövlade in på den svenska bilmarknaden med sin lågt prissatta elbil MG ZS EV i somras. Under juni månad rullade man i princip ut hela sin årsvolym till de första kunderna.

Inför det kommande året har MG presenterat tre elbilar som MG hoppas ska göra om samma succé. Det handlar om en uppdaterad version av MG ZS EV med längre räckvidd, den eldrivna kombin MG5 Electric och den tuffare suven MG Marvel R.

Intresset för den sistnämnda ska redan ha överträffat förväntan hos MG:s svenska avdelning. Det finns all anledning till att tro att den kan bli en av MG:s storsäljare. Nu har Euro NCAP satt klorna i modellen med målet att testa säkerheten.

Fyra stjärnor – säkerhet handlar inte om pris

Euro NCAP ger modellen fyra av fem möjliga stjärnor. Även om det inte är det högsta betyget så kommenterar Euro NCAP med att MG Marvel R ”presterade starkt och förtjänar sitt berömvärda fyrstjärniga betyg”.

Även Michiel van Ratingen, generalsekreterare för Euro NCAP kommenterar resultatet för MG Marvel R och Fiat 500e (som också fick fyra stjärnor):

– Bravo till dessa tillverkare för att de ger konsumenterna den säkerhetsnivå de har förväntat sig. Dessa resultat gör det ännu en gång klart att säkerhet handlar om bra ingenjörskonst och mindre om typ av drivlina eller bilens pris i sig, säger Michiel van Ratingen.

Prestanda och tuff design ska tilltala en ungdomligt sinnad målgrupp, ska MG har sagt i samband med premiären av Marvel R. Den kommer att erbjudas både som en fyrhjulsdriven och bakhjulsdriven version. Med fyrhjulsdrift får du tre motorer med en maximal effekt på 212 kW (288 hästkrafter). Bilen ska klara 0-100km/h på 4,9 sekunder.

Batteriet på 70 kWh ska ge en räckvidd på 370 kilometer. Den bakhjulsdrivna grundmodellen är utrustad med två motorer som producerar 132 kW (180 hk) och får en räckvidd på omkring 402 kilometer med samma batteri. Priserna för Marvel R startar på 489 990 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.