Tesla Semi siktad utanför Tesla-fabriken – källor hävdar småskalig produktion

För ett par dagar sedan såg vi Tesla prova en produktionsnära version av Cybertruck utanför en av sina anläggningar. Nu kommer en ny video där vi ser Tesla prova den eldrivna lastbilen Tesla Semi utanför en av sina anläggningar.

Enligt en källa som ska vara insatt ska Tesla har startat en begränsad produktion av Tesla Semi. Där nyckelordet är begränsad. Videon ska visa en av dessa nya lastbilarna.

Detaljen att ta fasta på i videon är att lastbilen saknar registreringsskylt. Det har alla andra tidiga prototyper haft vilket tyder på att denna lastbil är ny.. Något som bekräftar uppgifterna att man startat en liten tillverkning vid fabriken.

Videon ser du nedan:

Rykten om att Tesla redan i år skulle leverera ett par Tesla Semi har fått ny fart efter att Pepsis VD i direktsänd TV ska ha sagt att man förväntade sig få ett par Tesla Semi innan årsskiftet. Pepsi skulle då ingå i ett pilotprogram som testar dessa bilar på riktiga vägar under riktiga förutsättningar.

Volymproduktion av Tesla Semi ska inte starta förrän 2023. Videon ovanför är tagen vid Teslas fabrik i Nevada, USA. På platsen har man sedan tidigare startat installationen av nya snabba Gigachargers som ska ladda eldrivna lastbilar.

Vid nästa kvartalsrapporteringen (i slutet av januari) har Elon Musk lovat att uppdatera omvärlden kring Teslas tidsplaner och kommande lanseringar. I samband med det lär vi få en uppdatering kring Tesla Semi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.