Så kan Fiat Panda bli som elbil

Fiat Panda ska komma som elbil och kommer dela plattform och teknik med Citroen e-C3 som väntas bli Sveriges billigaste elbil. Det innebär också att Fiat Panda kommer att bli en av alla nyheter som kommer ge sig in i ett segment av billigare elbilar. Äntligen!

Nu har de första bilderna på vad som sägs vara Fiat Panda börjat läcka ut. Bilderna kommer från det designskydd som Fiat registrerat i EUIOP-databasen.

Men det är inte helt klart att detta är den slutliga designen. Bilderna ovanför som nu börjat cirkulera på nätet kommer nämligen från 2021. Förväntningen är att Fiat sedan dess beslutat sig om att hoppa på en mer retro-lik design. Det kan innebära förändringar som vertikala baklyktorna som Fiat Panda bar 1983.

Kanske lite mer som konceptet Fiat Centoventi som visades upp redan 2019. Likheterna är många men detaljerna talar mer om en retroinspirerad modell.

Fram på huven sitter också Fiat-emblemet i form av den italienska flaggan, i ett mönster som påminner om den ursprungliga grillen på Panda.

I vilket fall är det inte långt bort till att vi får se den nya Pandan. Premiären är nämligen planerad till sommaren. Vi kan då förvänta oss en elbil med en motor på 83 kW (113 hk) och ett batteri på 44 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 320 kilometer. Den kommer helt enkelt matcha Citroen e-C3 och kommer antagligen också kosta runt 300 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.