Så hanterar Tesla Model 3 snön imponerande bra

Tesla Model 3 i snön. Bild: RoadShow

RoadShow har blivit inbjudna till Teslas vinterbana i Alaska för att pressa Model S, Model X och Model 3 till det yttersta i ett vintrigt landskap. Testet sammanfattas i ett fartfyllt videoklipp där Model 3 imponerar.

Testet inleds med Model S och Model X som tidigare testats utförligt. Två stabila fordon är slutsaten när de utsätts för en serie tester. Men det stora fokuset är på Tesla Model 3. I videon susar programledaren fram i en Model 3 på snöiga och isiga banor i uppåt 100 km/h. Och det är helt klart intressant hur Teslas ”folkelbil” tar sig an mer nordiska klimat.

Det är imponerande hur den elektriska drivlinan låter elbilen glida fram lekfullt i snön. Beräknande släpper den loss lagom mycket. Se inslaget nedan och njut av lekfullheten i Tesla Model 3.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.