Rivian ska bygga europeisk version av Amazons eldrivna skåpbil

Det är Rivian som fått uppdraget att bygga Amazons eldrivna transportbil EDV-700. Strax innan årsskiftet levererade Rivian den första av 100 000 beställda transportbilar till Amazon.

I sin senaste kvartalsrapport skriver Rivian att man dessutom producerat en förserie av en mindre variant som fått namnet Rivian EDV-500. Den är både kortare och smalare än den större EDV-700.

Det är i samband med det som Rivian dessutom nämner en tredje variant som också framgångsrikt gått in i förserieproduktion. Den modellen är en europeisk version baserad på den mindre EDV-500.

– Den mindre modellen är en smalare och kortare version och ett viktigt fordon för att expandera till marknader och geografier där mindre format är bättre lämpade, skriver Rivian i sin kvartalsrapport.

Rivian har inte gett några fler detaljer än så i dagsläget. Det framgår inte om den europeiska versionen är en del av de 100 000 fordonen som Amazon beställt.

Rivians plan är att leverera 10 000 bilar till Amazon i år. Återstående 90 000 bilar ska levereras fram till 2030. Rivian EDV-700 har en räckvidd på 240 kilometer vilket är fullt tillräckligt för de flesta av Amazons dagliga leveransrundor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.