Rivian ska bygga europeisk version av Amazons eldrivna skåpbil

Det är Rivian som fått uppdraget att bygga Amazons eldrivna transportbil EDV-700. Strax innan årsskiftet levererade Rivian den första av 100 000 beställda transportbilar till Amazon.

I sin senaste kvartalsrapport skriver Rivian att man dessutom producerat en förserie av en mindre variant som fått namnet Rivian EDV-500. Den är både kortare och smalare än den större EDV-700.

Det är i samband med det som Rivian dessutom nämner en tredje variant som också framgångsrikt gått in i förserieproduktion. Den modellen är en europeisk version baserad på den mindre EDV-500.

– Den mindre modellen är en smalare och kortare version och ett viktigt fordon för att expandera till marknader och geografier där mindre format är bättre lämpade, skriver Rivian i sin kvartalsrapport.

Rivian har inte gett några fler detaljer än så i dagsläget. Det framgår inte om den europeiska versionen är en del av de 100 000 fordonen som Amazon beställt.

Rivians plan är att leverera 10 000 bilar till Amazon i år. Återstående 90 000 bilar ska levereras fram till 2030. Rivian EDV-700 har en räckvidd på 240 kilometer vilket är fullt tillräckligt för de flesta av Amazons dagliga leveransrundor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.