Volvo etablerar tech hub med 700 anställda i Stockholm för att utveckla mjukvara till elbilar

Volvo Cars ska öppna en tech hub mitt i centrala Stockholm som kommer att bli en arbetsplats för över 700 personer. Här ska Volvo Cars centralisera sin mjukvaruutveckling och fokusera på att utveckla onlineförsäljning och mjukvara till sina framtida elbilar.

Stockholm är sedan tidigare en populär ort för globala teknikföretaget i mijarddollarklassen och Volvo ser etableringen som en möjlighet att locka till sig kompetens från hela världen.

Volvo Cars har som målsättning att sälja minst hälften av alla bilar online och utveckla minst hälften av all mjukvara internt till 2025. Etableringen av tech huben ska göra det möjligt. Här ska Volvo Cars specialisera sig på mjukvaruteknik, datavetenskap och analys, produkthantering, onlineförsäljning och användarupplevelse.

– Vi vill inte bara göra våra bilar säkrare genom teknik och hållbarare genom eldrift, utan dessutom helt förändra vad det innebär att äga en bil genom en mer personlig och världsledande kundupplevelse, säger Henrik Green, Chief Product Officer på Volvo Cars.

Centraliseringen av mjukvaruutvecklingen ska också göra det enklare för Volvo Cars att kunna leverera ny mjukvara och nya funktioner i kundernas bilar genom onlineuppdateringar. Det ska göra bilarna bättre och bekvämare att använda över tid, förklarar Volvo i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.