Renault visar mer av eldrivna campingbilen Hippie Caviar Motel

Baserat på eldrivna Renault Kangoo E-Tech visar nu biltillverkaren lite mer av sitt koncept Hippie Caviar Motel. En eldriven campingbil som ska visa framtida möjligheter med eldrivna skåpbilar.

Renault beskriver den ombyggda skåpbilen som en tillflyktsort på hjul, flexibel och dynamisk för äventyrare och sportentusiaster. Både interiört och exteriört ska det finnas gott om förvaringsutrymme för äventyrarens sportutrustning.

Campingkonceptet kan fungera som ett hem för en person och ska erbjuda det enklaste för att klara sig ett par dagar ute på fält. Man är dock sparsamma med detaljerna.

Av bilderna att tyda ser vi ett litet fikabord med tillhörande stol. Om konceptet har något enklare campingkök och kyl, eller om man kan nyttja den elektriska drivlinan till att driva egna tillbehör framgår inte.

Den gula väggen är en skiljevägg som separerar förvaringsutrymmet från boendemiljön. Förvaringsutrymmen når man genom skåpbilens sidodörr.

Passagerarsätet kan fällas ner och skapar med bordets stol en säng. Här kan man ligga och ”titta på stjärnorna genom glastaket”, betonar Renualt.

Som ett extra väderskydd finns en markis som sträcker över öppningen av de dubbla bakdörrarna.

Konceptet är som sagt baserat Renault Kangoo E-Tech som är utrustad med ett batteriet på 90 kW och levererar runt 285 kilometer i räckvidd. Snabbladdning är möjlig med upp till 80 kW vilket ska kunna ladda på med runt 170 kilometer på 30 minuter.

Om Renault förfinar och förverkligar konceptet återstår dock att se. Något som talar för det är att Renault tidigare har förverkligat ett campingkoncept av storebror Trafic. Det koncept resulterade i Renault Trafic SpaceNomad som dock är en fossilbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.