Produktionen av Polestar 4 har startat – Kina får de första bilarna redan i år

Den första bilen att rulla av produktionslinan gick i färgen Snow.

Polestar berättar nu att produktionen av Polestar 4 har rullat igång vid den Geelyägdafariken i Hangzhou Bay. De första Polestar 4 är reserverade för den kinesiska marknaden, där de första kunderna kan förvänta sig leveranser innan årsskiftet.

Den officiella lanseringen på andra marknader, Sverige inkluderat, är planerat till början av 2024. De första kundleveranserna till vår del av världen kommer att ske under 2024.

– Den första Polestar 4 som rullar av tillverkningsbandet idag är resultatet av hårt arbete från otaliga kollegor och partners. Polestar 4 har design och prestanda som sticker ut och är en anmärkningsvärd SUV-coupé på många sätt, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

– Det är den första Polestar-modellen som har en virtuell bakruta med en digital backspegel i världsklass. Den här bilen spelar en mycket viktig roll i vårt växande utbud av exklusiva elektriska prestandabilar. Det visar värdet av vår diversifierade och ’asset light’-strategi där vi använder våra partners och största ägares utvecklings- och tillverkningsexpertis, fortsätter Thomas Ingenlath.

Polestar har tidigare dessutom berättat att produktionen av Polestar 4 kommer att utökas till Busan I Sydkorea under 2025. Här kommer man att producera bilarna för den sydkoreanska och nordamerikanska marknaderna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.