Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Kinesiska elbilen Xpeng P7 tuffar till sig med lambodörrar

Kinesiska tillverkaren Xpeng visar under bilmässan i Guangzhou upp en limiterad utgåva av sin sportsedan Xpeng P7. Modellen med namnet P7 Wing får nya sportiga detaljer som kjolpaket och dörrar som tippar upp, ofta kallat lambo- eller saxdörrar.

Föraren kan själva kontrollera i vilken vinkel man vill att dörren öppnar. Två inbyggda sensorer bevakar att dörrarna inte slår i något. Specialutgåvan får också tredje generationen av Xpengs självkörande mjukvara Xpilot och ett ljudsystem från Dynanudio med 18 högtalare.

Modellen går antingen att gå i en fyrhjulsdriven prestandaversion eller en bakhjulsdriven Long Range-modell. Priset i Kina startar på 540 000 respektive 480 000 kronor efter subventioner. Standardmodellen av P7 kostar omkring 300 000 kronor.

Tyvärr finns inga uppgifter om specialutgåvan kommer till Sverige. Redan nu går P7:s mindre syskon Xpeng G3 att köpa i Norge. På sikt ska Xpeng också etablera sig i resten av Europa.

Standardversionen av Xpeng P7 har ett batteri på 70,8 kWh, vilket ger en räckvidd på 586 kilometer med den generösa körcykeln NEDC. Det motsvarar ungefär 530 kilometer med vår europeiska WLTP-standard. Den kommer också i en Longe Range-modell med upp mot 700 kilometer i räckvidd, vilket motsvarar omkring 640 kilometer.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

Hyundai har fått problem med batterierna i elbilen Hyundai Kona Electric vilket orsakat ett 15-tal bränder, främst i Sydkorea. Nu står det klart att...

Ellastbil

Volvo Lastvagnar har länga arbetat och experimenterat med eldrivna lastbilar i stadsmiljöer. Nu startar lastbilstillverkaren ett projekt med fokus på längre transporter med tunga...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons