Premiär för 7-sitsiga lyxsuven Lucid Gravity – med soffa i frunken

Lucid Motors presentar nu sin nästa bilmodell. Det är sjusitsiga Lucid Gravity som placerar sig i det populära suvsegmentet och kombinerar det med en hög nivå av lyx och teknologi.

– Gravity SUV representerar ett betydande steg framåt för Lucids världsledande teknologi och design. Kunderna kommer att hitta en oöverträffad kombination av utrymme och manövrerbarhet, lyx och mångsidighet, allt sömlöst integrerat i ett enastående fordon med körupplevelsen och räckvidden för en äkta Lucid, säger Peter Rawlinson, VD på Lucid.

I grunden finns Lucids egenutvecklade 900-voltsarkitektur och ska leverera över 700 kilometer i räckvidd från ett nytt ultralätt batteri. De kompakta motorerna som endast väger 30 kilo ska leverera upp till 800 hästkrafter. Bilen klarar 0 till 100 km/h på hissnande 3,5 sekunder. På endast 15 minuters laddning ska det vara möjligt att lägga på 300 kilometer i räckvidd.

– Gravity kommer att ta våra kunder längre med mindre värdefull energi. Dess mindre, lättare och högre teknologiska batteripaket innebär färre ädelmetaller och mineraler, mindre energi att ladda, lägre elförbrukning, mindre tryck på elnätet och ett lättare och mer dynamiskt fordon. När vi sa att det här var att förfina tekniken så är det vad vi menade. Det här är verkligen hållbarhet i praktiken, tillade Rawlinson.

Lyxig interiör och fiffig frunk

Två stora skärmar dominerar interiören. Dels den 34-tums böjda OLED-skärmen som svävar ovanför ratten och fungerar som både instrumentkluster och infotainmentskärm. Den andra skärmen sitter på mittkonsolen och fungerar som ett kontrollcenter, och dubblerar som en lucka till ett dolt förvaringsutrymme. Gravity kommer med nästa generation av Lucids operativsystem.

Den andra raden är lyxig komplett med bord och en egen touchskärm. Här finns det gott om utrymme. Den tredje raden är något mer begränsad i utrymmen, men det är ändå en vanlig kompromiss i segmentet

På dragkroken får Lucid Gravity dra närmare 2,7 ton. Bagaget beskrivs som rymligt, och lastar upp till 3171 liter med båda stolsraderna fällda.

Fram på Gravity hittar vi en förvarings-frunk som Lucid tagit till nästa nivå. Utrymmen fungerar också som en sittplats.

Första leveranser 2024

Leveranserna av Lucid Gravity ska starta nästa höst i USA. Lucid Motors har också lanserats i Tyskland, Schweiz, Nederländerna och Norge men när Galaxy når dessa marknader framkommer inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.