Tesla ska dela Supercharge-nätverket med Polestar i Kina

Under temat Natten under stjärnhimmelen lanserade Polestar idag officiellt elbilen Polestar 4 i Kina. Leveranserna ska starta i december. Men under evenemanget presenterade också Polestars Kina-VD Shen Ziyu en stor överraskning.

”Polestar och Tesla ska samarbete fullt ut”, löd meddelandet på Shen Ziyus presentation. Polestar blir nu en av de första biltillverkarna i Kina att bli inkluderade i Teslas Supercharger-nätverk.

– Polestar blivit Teslas första vitlistade bilmärke på den kinesiska marknaden. Polestar-ägare kan njuta av en sömnlös digital laddningsupplevelse på Teslas öppna stationer, står det att läsa i summeringen från evenemanget.

Under evenemanget tillkännagav Polestar Kina också en ny tjänst för snabbladdning som kan nås direkt i Polestar-appen. Den inkluderar Polestars egna snabbladdningsstationer, samt öppna Tesla-stationer och andra utvalda tredjepartssnabbladdare som alla blir tillgängliga genom en enda knapptryckning.

Så kan Polestars egna laddningsstationer i Kina se ut.

Polestar planerar dessutom att färdigställa 60 egna laddningsstationer i Kina under det första kvartalet av 2024.

Produktionen av Polestar 4 rullade igång tidigare i veckan. Till Europa och Sverige kommer modellen nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.