Polestar visar upp specialbyggd Polestar 2 med mer prestanda

I samband med motorfestivalen Goodwood Festival of Speed visar Polestar upp en vässade Polestar 2. Mer prestanda, bredare hjulhus, styvare fjädring, och delar från Polestar 1 tar elbilen till nya höjder.

– Jag utmanade design- och ingenjörsteamet till att vara lekfulla med Polestar 2 och ta fram något som visar på bilens potential just till Goodwood. Det inspirerade teamet att utveckla den här bilen för Goodwood. Vi ville spänna bågen och utforska våra möjligheter, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

Den specialbyggda Polestar 2, Long Range Dual Motor har nu en sammanlagd effekt på 350 kW. Originalet har en effekt som annars toppar vid 300 kW. Dessutom har bilen fått en bredare spårvidd och lägre markfrigång med hjälp av delar från Polestar 1.

Utöver de mekaniska uppgraderingarna har bilen också fått ett visuell lyft. Den vita exteriören kompletteras med en racingstripe och färgkodade stötfångare och sidokjolar. Hjulen har fått glansiga och matta ytor i toner av svart.

– Den här bilen är ett resultat av när vi får frihet att verkligen tänja på gränserna. Vi har redan fantastiska kör- och prestandaegenskaper i Polestar 2, men när Thomas bad mig skapa något speciellt för Goodwood blev jag inspirerad att höja ribban ytterligare, säger Joakim Rydholm, Chief Chassis Engineer hos Polestar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.