Avslöjat: Polestar 4 väntas kosta 700 000 kronor i Sverige

Produktionen av Polestars nästa elbil Polestar 4 rullade igång i november och de första bilarna är redan levererade i Kina. Modellen är också planerad för Sverige, men än så länge har Polestar inte startat försäljningen här, eller kommunicerat några prisuppgifter.

Men nu kan priset för Polestar 4 ha röjts. Skatteverket har nämligen uppdaterat sin lista över nybilspriset och där nämns Polestar 4 i två utföranden med en tillhörande prisuppgift.

Enligt listan kostar toppmodellen Polestar 4 Long Range Dual Motor från 760 000 kronor. Det medan priset på basmodellen Polestar 4 Long Range Single Motor startar på 700 000 kronor.

De båda Long range-versionerna har ett batteri på 102 kWh. Den dyrare Long range Dual motor levererar upp till 400 kW (544 hk) i motoreffekt med räckviddsmålet 564 kilometer (WLTP). Modellen kan klara 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder vilket gör det till den snabbaste modellen från Polestar hittills.

Den billigare Long range Single motor-versionen har en elmotor på 200 kW (272 hk), är bakhjulsdriven och har som mål ett leverera upp till 600 kilometer i räckvidd (WLTP).

Exakt när Polestar drar igång försäljningen av Polestar 4 i Sverige återstår att se.

Tipstack: Elbilsmagasinet

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.