Polestar 2 får integrerad parkeringsapp med EasyPark

Polestar 2 är utrustad med operativsystemet Android vilket möjliggör användandet av appar i bilens infotainmentsystem. I samarbete med Easypark lanserar nu Polestar en integrerad app för betalning av parkering.

Den inbyggda appen gör det möjligt att betala för parkering utan parkeringsautomat eller smartphone. Betalningen sker istället direkt i Polestar 2:s infotainmentsystem. Dessutom avslutas parkeringssessionen automatiskt när bilen lämnar parkeringen.

– Med EasyPark har vi utvecklat en bilapp som skapar verklig nytta. Den kommer göra livet trevligare och lite mer problemfritt, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Samarbetet öppnar också upp för helt nya automatiserade möjligheter i framtiden. I kombination med en självkörande (eller självparkerande) bil skulle det vara möjligt för en helt automatisk parkeringsupplevelse.

– Genom att låta appen kopplas upp mot själva bilen skapar vi ett nytt utbud av möjligheter. Vi är stolta över att kunna addera vår expertis till Polestar 2 och att vara delaktiga i resan mot en större grad av automatisering, säger Johan Birgersson, VD för EasyPark Group.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.