Nordamerikanskt logistikföretag lägger rekordstor beställning på Tesla Semi

Pressbild: Tesla

Tesla jobbar på att komma igång med produktionen av sin eldrivna lastbil Tesla Semi som presenterades för tre år sedan. Under tiden har man tagit in beställningar och förhandsbokningar. Bland företagen som beställt flest Semi finns företag som Pepsi, Walmart och UPS. Pepsi ska enligt uppgift ha beställt 100 stycken och Walmart har lovat att köpa 130 stycken.

Nu bräcker det amerikansk-kanadensiska logistikföretaget Pride Group Enterprise alla gamla rekord genom att beställa 150 stycken, med möjlighet att få förtur på ytterligare 500 Tesla Semi. Det uppger logistikföretaget själva i ett pressmeddelande.

– Vi tror att elektrifiering är framtidens väg när vi arbetar tillsammans i flera branscher för att minska vårt koldioxidavtryck. Tillsammans med elektriska lastbilar i vår produktportfölj fortsätter vårt tjänsteerbjudande till våra kunder att utvecklas. Vår reservation med Tesla är den första av många, säger företagets VD Sam Johal.

Tesla räknar med att leverera de första Tesla Semi under nästa år. Lastbilen spås snabbt bli en vinstmaskin för åkerierna trots ett dyrare inköpspris. Precis som hos Teslas bilar har även Semi imponerande räckvidd och acceleration.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.