Lägger ner 100-tals bensinstationer årligen och satsar på snabbladdare

Foto: St1

Som en del av sin omställningsstrategi planerar energijätten Shell att lägga ner flera av sina bensinstationer framöver. Istället kommer man att fokusera på laddplatser. Det berättade Shell när man i veckan presenterade sin långsiktiga affärsplan i en omställningsrapport.

– Vi uppgraderar vårt återförsäljarnätverk med utökade laddningsmöjligheter och bekvämligheter för elbilsägare. Det som ett svar på ett förändrat kundbehov, sa Shell i samband med presentationen av Energy Transition Strategy.

Företaget planerar att lägga ner runt 1000 bensinstationer i år och nästa år. Initialt kommer det största fokuset att ligga på den europeiska och kinesiska marknaden där efterfrågan på laddningsinfratruktur är som störst. Redan idag har Shell 54 000 laddstationer i drift globalt, och till 2030 ska man nå 200 000 laddpunkter.

Så ska Shell växa på laddning.

– Vi har konkurrensfördelar som våra butiker som gör att vi kan erbjuda våra kunder kaffe, mat och andra bekvämligheter när de laddar sina bilar. När vår verksamhet växer med fokus på laddning av elbilar förväntar vi oss en intern avkastning på 12 % eller högre, står det att läsa i omställningsrapporten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.