Nystarten: Jaguar ska nå Bentley-nivå med tre nya elbilar

Efter lanseringen av elbilen Jaguar I-Pace 2018 har det inte hänt så mycket mer från Jaguar inom elbilar. Förra året berättade Jaguar att man skulle omarbeta sitt varumärke efter den blygsamma framgången med I-Pace.

Nu kommer nya uppgifter, efter ett helt år av tystnad, om vad vi kan förvänta oss. Det nya greppet betyder tre stycken modeller som ska få oss och ”tappa hakan”.

De nya elbilarna ska också forma om Jaguar som en premiumtillverkare i nivå med Bentley med start från 2025. Jaguar siktar på små produktionsvolymer om 50 000 till 60 000 bilar per år. Modellerna ska vara exklusiva och eldrivna, skriver brittiska Autocar.

Elbilarna kommer att bygga på en ny elektrisk drivlina döpt till Panthera. Vi kommer att få se både två- och fyrhjulsdrivna modeller där de mest kraftfulla modellerna kommer få prislappar långt över miljonen. Med lite extrautrustning hoppas Jaguar kunna motivera priser närmare två miljoner kronor.

Det är inte bara Jaguar som ska bli lyxigare. Även Land Rover som ingår i den gemensamma Jaguar Land Rover-koncernen ska fokusera på lyx. Här finns planer på sex stycken helt eldrivna Land Rover-modeller inom de kommande fem åren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.