Jaguar och Land Rover satsar allt: Ska bli framtidens eldrivna lyxbilsmärken

Jaguar Land Rover-koncernen meddelar nu att man gör en storsatsning på elbilar. Även om Jaguar erbjuder elbilen I-Pace var det inte tillräckligt för att företaget skulle klara utsläppsmålen 2020.

Jaguar ska nu omvandla sitt varumärke och bli synonym med lyxiga elbilar till 2025. Land Rover ska bli ett världsledande varumärke med fokus på lyxiga och eldrivna SUV:ar.

Land Rovers första elbil kommer 2024. Inom fem år har man lanserat sex stycken helt eldrivna modeller. Till 2030 kommer samtliga modeller hos Jaguar och Land Rover erbjudas som renodlade elbilar.

Koncernen utvecklar just nu tre plattformar för de nya modellerna. Två av plattformarna är helt framtagna för Land Rover. Den tredje plattformarna är helt dedikerad till Jaguar.

Jaguar Land Rover-koncernen står inte helt ensamma i sin omställning. Sedan 2008 ingår koncernen i indiska Tata Motors, Indiens största fordonstillverkare.

– Omarbetnings-strategin tar Jaguar Land Rover snabbt framåt i harmoni med hållbarhetsprioriteringarna inom Tata-gruppen. Tillsammans hjälper vi Jaguar att förverkliga dess potential, förstärka Land Rovers tidlösa attraktivitet och tillsammans bli en symbol för en verkligt ansvarsfull verksamhet för sina kunder, samhället och planeten, säger N Chandrasekaran, chef för Tata-gruppen i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.