En första titt på exklusiva el-SUV:en Drako Dragon – med maxad prestanda

Drako Motors såg dagens ljus 2019 i samband med avtäckningen av den eldrivna sportbilen Drako GTE. En sportbil med 1 200 hästkrafter som skulle säljas i 25 exemplar, till ett pris om 15 miljoner kronor styck.

Idag visar Drako Motors upp en andra elbil. Denna gången en större SUV med måsvingedörrar i Tesla Model X-stil. Den får det passande namnet Drako Dragon och tillverkaren lovar hissnande prestanda.

Bland specifikationerna på Drako Dragon nämns 2 000 hästkrafter och förmågan att kunna köra 0-96 km/h (0-60 mph) på 1,9 sekunder. Topphastigheten är hela 320 km/h. Prestandan kommer från fyra motorer, som individuellt driver hjulen med omedelbar kraft – både positiv och negativ.

Drako Motors är baserade i Silicon Valley, men designen kommer från italienska designfirman GranStudio med rötter från Pininfarina. Stora delar av karossen är tillverkad i kolfiber för att garantera högsta säkerhet och de bästa köregenskaperna.

Interiört lovar man det absolut bästa av allt – både sett till komfort och lyx. Dragon har plats för fem personer, och ska använda de finaste materialen av europeiskt läder. Här ska det finnas generöst om utrymme för passagerarna och gott om plats i bagageutrymmet. Idag får vi dock inte se några bilder på interiören.

Drako Motors ger oss inga priser idag, men lovar en eldriven hyperbil som ska överträffa de bästa erbjudanden i världen.

Uttryckligen skriver Drago att man ska dubbla prestandan från de närmaste konkurrenterna, men hålla samma pris som de alternativen. Mer detaljerade än så är Drako Motors inte idag – men gissningen är att Dragon ska placera sig runt Lamborghini Urus-nivå – alltså två-tre miljoner kronor.

Världspremiären av Drako Dragon är planerad till senare i år. Då får vi se mer av elbilen och lär dessutom få en första prisindikation. I samband med det kommer tillverkaren också att öppna upp en intresseanmälan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.